Lilypie Third Birthday tickers

5 Aralık 2010 Pazar

renkli hamurdan süslerimiz

Tuz hamuruna gıda boyası katarak yaptığım hamurla Çınar çok eğlendi. yoğurdu da yoğurdu. Ancak gıda boyası heryere bulaşmakta çok ısrarlıydı, hele Çınar ellerini havaya kaldırıp hamur parçalarını yere düşürdükçe.... Aman dikkat daha planlı başlamalı işe. Üstelik ellerimiz gıda boyasıyla kıpkırmızı oldu. ;)
tarif: 1 bardak tuz, 1 bardak un, yarım bardak su, minicik gıda boyası(homojen renk dağılımı için boyayı suya katmanız tavsiye edilir), bir kaşık sıvıyağ(ben unuttum siz unutmayın).
Hepsi karıştırılır, iyice yoğurulur. İstenilen şekiller verilir; 150derece fırında 15dakika kadar pişirilir, fırında soğumaya bırakılır.

Son işlemler henüz tamamlanmadı. Biraz yaldızlı akrilik ile süsleyip vernikleyeceğiz. Sonrasında yılbaşı ağacımızda yerlerini alacaklar.
Posted by Picasa

2 yorum:

Nil dedi ki...

Oktay usta da kim? işte karşınızda Çınar usta. nasıl da canla başla yoğuruyor :) ben o kırmızı parmakları şeker niyetine yesem olmaz mı:)
Aslıhan hn çok güzelmiş bu hamur tarifi benim yaptığımda sirke vardı ve kokusu pöfff :) bunu tarifi deneyeceğim. Ağaç almasak bile salondaki çiçeğimize asarız :)

Aslıhan Kaplan Bayrak dedi ki...

:)

kolay gelsin :))
keyifle...