Lilypie Third Birthday tickers

22 Nisan 2010 Perşembe

güneşi yakaladık ;)

Epeydir aklımdaydı bu window suncatcher(pencere güneşliği) denemesi. Nihayet malzemeleri getirebildik bir araya... Birçok versiyonu var, ilk denememizle karşınızdayız..
Malzemeler: kendinden yapışkanlı folyo (hani şu tezgahlara ya da yağ sıçramasını istemediğiniz yerlere yapıştırabildiğiniz kimi mermer görünümlü ya da desenli ya da bizimki gibi şeffaf olanlardan)
pullar, kelebekler, çiçekler, yıldızlar vs. süsleme elemanları
simler
Yapışkanlı folyomuzdan bir parça kestik, ikiye katladık. Bir yarısının kağıdını sıyırdık. Ve başladık pulları kelebekleri yerleştirmeye.. bu kısım çok hoşuna gitti Çınar'ın. Doldurdu da doldurdu, üstüste.. ;) Ardından biraz sim dökecektik. Ancak ben pembe simi açıp, tuzluk kapağını düzeltinceye kadar, Çınar Bey yeşil simi açıvermiş, olduğu gibi bir kutu sim döküldü çalışmamıza ve heryere..
Neyse diğer yarısının da kağıdını açıp, üstüne katladık. Malzemeler iki yağışkan yüzeyin arasında kaldı. Herşey sağlam yerli yerinde.
Böylece bol simli bir güneşliğimiz oldu. Diğer simlerden dökmedik tabi.. Pencere çok hoş duruyor, ancak fotoğrafta karanlık çıkıyor tabi.
Bitmiş hali bu şekilde.. İstenildiği takdirde daha büyük yapılıp tablemate olarak kullanılabilir. Kendine ait bir tablemate yapmış olur minikler.. Biz diğer süpriz versiyonlarından kitap ayracı yapmayı düşünüyoruz..
Keyifle kalın...
Posted by Picasa

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Hıımm kitap ayracı süper fikir :))

Nil dedi ki...

çok hoş olmuş elinize sağlık. yeşil simler de ayrı hava katmış :D ben bayıldım.

HandeS.Ergin dedi ki...

Merhaba Aslıhan, blogunuzu mail attıktan sonra gördüm çok güzel etkinlikler var. Ben yapışkanlı şeffaf folyoyu ve süslü pulları nereden temin ettiğinizi sorsam :) Elinize sağlık.

Hande.

Aslıhan Kaplan Bayrak dedi ki...

Merhaba Hande, hoşgeldin.
yapışkanlı şeffaf folyo koçtaş gibi yerlerde bulunuyor ya da bazı bir milyoncu tarzı yerlerde. Genelde renklileri bulunuyor, mermer dokular gibi, mutfaklarda dekorasyon amaçlı kullanılıyor bazen. Süslü pullar artık hemen her kırtasiyede var. Bolca çeşidi de bulunuyor.
Keyifli haftasonları...