Lilypie Third Birthday tickers

26 Ocak 2010 Salı

baykuş tamam :)


Geçen sefer yaptığımız baykuşu pek gözüm tutmamıştı. Yeniledik baykuşumuzu.. son şekli görüldüğü üzere daha iyi...

Bir de tavşan yaptık. Epeydir, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt rulolarını biriktiriyorum. Çok fazla şey yapılabilir diye.. Daha önce marakas yapmıştık. Fotoğraflamaya ömrünün yetmediği bir yelkenli yapmıştık. Çınar banyoda oynarken yumurta kolisi ve kağıt havlu rulosundan olan yelkenli sulara yenik düştü. :)

Şimdi de pembe tavşanımız oldu.

Ruloyu pembe kağıt ile kapladık. kurabiye kalıplarının yuvarlağını kullanarak beyaz daire çizdik. Çınar da kalıpla bir sürü daire çizmeye çalıştık. içinden de kulaklarının kalıbını çıkardık. içiyle dışıyla şablonumuz oldu yani. Beyaz daire yüzü oldu. minicik bir pembe kalp ise burun. Gözlerine siyah boncuklar aradık. Arama faslında boncuk kutumuzu çıardık ve Çınar boncuklara daldı. Artık başkaca birşey önemli değil Çınar için. Anne tavşan yapıyormuş yapsın.. Çınar boncuklarla oynuyor.. Döküyor dolduruyor, inceliyor, çeşit çeşit boncuk var annesinin takı yaptığı zamanlardan kalma... Bıyıklar ise çok yaratıcı: Siyah pipetten küçük bir parça kesip, boyuna şeritler kestim. Çift taraflı bantla yapıştırdık. ağız ise keçeli kalemle. Beyaz kartondan kulaklar, içleri de yine pembe kağıttan. aaaa tamam kolu bacağı yok ama pamuktan bir kuyruğu var tavşanımızın. Uyumadan önce oynayıp şarkı söylerken Çınar kopardı ama yarın yine takıcaz. ;)

Evet baştan alıp malzemeleri listeleyelim:
tuvalet kağıdı rulosu
pembe kağıt
beyaz kağıt
beyaz karton
siyah düğme ya da yassı boncuk
siyah pipet
bir parça pamuk ya da pon pon
bant, makas, yapıştırıc ve anne eli.

kolay gelsin. parmak kuklası misali oyun kurdurulur belki yanına gelecek diğer hayvanlarla diye rulonun altını üstünü kapamadım. keyifli oyunlar.

Posted by Picasa

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık :)) Ben de geçenlerde atmıştım biriktirdiğim ruloları,neyse tekrar biriktirelim :))