Lilypie Third Birthday tickers

31 Aralık 2010 Cuma

yeniyıla süper bir giriş yaptık :))

Yeniyıla arkadaşlarımızla süper bir giriş yaptık. Bolca muhabbet, dostluk, kahkaha, oyun, arkadaşlık, temiz hava, bol gıda, hediye ve sevgi...
Maşallah deyip başkaca detaya girmeyeceğim. Çınar da arkadaşlarıyla oynadı bol bol biz de ;)) Uzun bir haftasonu tatiliyle başladık.. Umarım böyle neşe ve muhabbet içinde geçer 2011... Sevgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz katkıları ve varlıklarından ötürü....

Posted by Picasa

30 Aralık 2010 Perşembe

Yeniyıl partisi !!!

Bu hafta iki kez buluşarak yeni yıl partimizi de erkenden yaptık. 2010 yılını partilerle uğurluyoruz. 2011 çok daha güzel gelir inşallah...

Tuğçe çok güzel hazırlanmış. Tam bir yılbaşı partisi oldu hepimiz için. Maalesef fotoğraf makinamın pilini kontrol etmemişim, fotoğraf çekemedim, fotolar Meral'den. Teşekkürler Meral.


Çok yoğun ve çok güzel bir gün geçirdik detayları tam hatırlayamıyorum. Çınar'la gittiğimizde İrem ve annesi de gelmişti. Ela ve Ece ise henüz okuldan gelmemişti. Tuğçe kızları almaya gittiğinde İrem ve Çınar oynadılar kendi aralarında, biraz oyuncak keşfi, biraz bisiklete binmece.



Ela ve Ece annelerine yeniyıl kartı hazırlamışlar okulda. Onları verdiler öpücükler alındı verildi. :))

 
 
Tuğçe bir sürü aktivite birsürü süpriz hazırlamış. Önce geyikler hazırlandı. Kocaman oynar gözler yapıştırıldı önceden kesilmiş olan geyik şablonuna, sonra pompomdan burunlar. Çınar mavi pompom istedi. Sonra da simli yapıştırıcılarla ağız yaptılar. Hem mavi hem morla çizdi Çınar. Tabi bu kadar çok sürünce kuruması problem oldu, eve kadar elimizde taşıdık dönerken.
Bir sonraki ise kocaman kordela fiyongu süslemesi. Onları da simli yapıştıcılarla süslediler. Ortasına fotoğraf da yapıştırabiliriz evde dedik.

Daha sonra Noel Ege geldi "ho ho hooo" gülerek, sırtında heybesiyle. Herkese hediyelerini dağıttı. Yeniyıl kartları da karşılıklı verildi. Hediyeler verildi. Zeynep annesinin rahatsızlığından dolayı maalesef katılamadı partiye ve ona kartımızı veremedik.Bir sonraki buluşmaya inşallah.



Sosis balonlardan kelebek kanatları yaptı kzılara Tuğçe. Çınar'a da kılıç ve şapka ama Çınar pek takmadı. Kızlar kılıçla oynama konusunda daha istekliydi. Hatta bir ara İrem'le kılıç savaşı yaptık. İrem kılıcıyla beni yaralayınca Çınar beni korumaya geldi. ;) Yaralarım iyileşsin diye beni öptü. Bugün bir korumacı ve sahiplenmeci tavra büründü. Oğlum beni korudu. Ne süper birşeymiş. ;))

Bunlarla da bitmedi, Tuğçe yüzlerini boyadı miniklerin. Hepsi çok şeker oldu. :))
Posted by Picasa

yeniyıl kartlarımız :)

Yeni yıl kartlarını hazırlarken çok aşamalı olsuın istedim. Temalı bir kapak, yeni yıl mesajı, içinde Çınar'ın heceleyerek yazdığı "yeniyılın kutlu olsun arkadaşım. Seni çok çok öpüyom, çok çok seviyom. Çınar" yazıları ve arka yüzünde benim tercüme yazım. Altında da Çınar'ın arkadaşları için yaptığı kes yapıştır, çıkartma seçip yapıştır kolajı yer aldı. Yan sayfada da Çınar'ın ve arkadaşının resmini yapıştırdık. Çınar bunları hazırlarken ve tekrar tekrar açıp bakarken çok mutlu oldu. Bolca sim dökmesine izin verdim, Çınar minik minik dökmeye çalışırken benim dök dök dememe şaşırdı. ;)

 
İşte Zeynep'e hazırladığımız Süslü çam ağaçlı kart. Ela ve Ecelerdeki partiye gelemediklerinden henüz veremedik.
 
Ve çam ağaçlarının üzerine yağan kar taneleri temalı İrem'in kartı. Çınar her bir kolaj için çıkartmaları kendisi seçti. Renkli bantlardan seçti, arkadaşlarının herbirine başka başka özel olarak.


 
Kardan Adam temealı Ece'nin kartı.

Çam ağacı süslerinden oluşan Ela'nın kartı.

ve bunları yaparken bir hayli dağıttımız evimizin bir odası.
Evin bu kadar dağılmasına izin veriyorum ama yine de Çınar yeni açtığımız kalemleri kullanmak için emin olana kadar bir kaç kez sordu. "Yazabilir miyim annecim?"
Posted by Picasa

İYİ YILLAR!!!!

Mutlu Yıllar!!!

Scrapbook at WiddlyTinks.com
Scrapbooking Photo Tinks by WiddlyTinks.com

29 Aralık 2010 Çarşamba

ağacımızın el emeği süsleri :)


İşte ağacımızın el emeği süsleri... Nice güzellikler ve mutluluklar getirsin 2011... Çok güzel başladık ailecek yeniyıla öyle devam eder inşallah...
Posted by Picasa

28 Aralık 2010 Salı

Zeyneplerde oyun günümüz


Çınar'ın ve benim geç kalkmalarım ve bir de kırtasiyeye uğramamız yüzünden biraz gecikerek vardık Zeynep'lere. Miniklere oyunlara bşlamışlardı, Çınar da onlara katıldı. Hemen aktivitemize geçtik. Rüçhan çubuklarla yıldız şeklinde süsler hazırlamış. Onları pullarla süsleyip, birer fotoğraf yerleştirdik ortasına. Çınar çok ilgilenemedi, oyuncaklara takıldı kaldı.
Sonrasında Zeynep'in fırınlı ocağında yemek pişirip, kek yaptılar. Hayali yemek yapıp, yedi Çınar; her zamanki gibi gerçeklerinin yüzüne bile bakmadı.
Çıkışta merdivenden sıralanarak inmeleri çok güzeldi. Ben fotoğraf makinasını yetiştiremedim, neyse ki Meral'in çektikleri var. Son basamakta yanyana dizilip poz verdiler. Bir de biz bişey demeden kendiliklerinden "peyniir" demesinler mi? güldük. Bu çocuklar alem!!

Perşembe yine buluşup Tuğçe'lerde yılbaşı partisi yapıcaz. Hediyeler verilecek, hazılanan kartlar verilecek. Çok çalıştık bu ara biz ama kopya vermemek için yayınlamıyoruz. Artık hediyeleşme faslından sonra yayınlarız el yapımı kartlarımızı. ;))
Posted by Picasa

25 Aralık 2010 Cumartesi

maşa kullanma + renk gruplama


Maşa kullanma alıştırması için çeşitli boylarda pompom arıyorum, hatta ipliklerden yapmaya çalışıyorum. Önceki hafta annemlerde iki tane yapmıştım. Dedesi Çınar'a maşayla pompomları tutma, belirli yerlere yerleştirme, deliklerden geçirme gibi yaratıcı faaliyetler yapmışlar. Bu hafta ben de sonunda bir kırtasiyede uygun fiyatlı(6 renkx10 adet) bir paket buldum. Çöpçü anne olarak bayramdan beri sakladığım çikolata kutusunun içindeki şeffaf plastik bu iş için bekliyordu. Süper bir çalışma oldu bence..
Önümüzdeki günlerde bu pompomlarla farklı çalışmlar da yapmayı düşünüyoruz...
Posted by Picasa

24 Aralık 2010 Cuma

"eylemce"ye katıldık :)

Cuma akşam trafiği boğaz köprüsünden kareler...


Nihat'la Sivrisinek'in başlattığı eylemceye biz de katıldık. Kardeşim her akşam katılıyormuş, o saatlerde yolda olduğundan. Köprüde yakalasaydık keşke dedi, çok güzel oluyor. Ama biz köprüden sonra tem bağlantı yolunda yakaladık. Dörtlüler açık, müzik yüksek sesli, ellerimizde eşarp, mendil ne varsa camlardan sışarı sallayarak oynuyoruz. Cümbüş havası..

"Eylemce, günümüzün barışçıl gösterilerini tanımlamak için yaratılmış, içinde hem eylemi hem de eğlenceyi barındıran yepyeni bir kelime.
Bu eylem belli bir merkezi olmadan, ağ şeklinde örgütleniyor. Herkes bulunduğu yerde, kendi grubu ve çevresiyle iklim değişikliğinin çözümüne ilişkin yaratıcı eylemler örgütleyecek." (http://www.ntvmsnbc.com/id/25138933/)

Bu eylemcenin amacı da akaryakıt zamlarını protesto etmek, ve dünyada en pahalı benzini kullandığımızın farkında olduğumuzu göstermek.
Posted by Picasa

23 Aralık 2010 Perşembe

Dinozor kartları ve Bilim Çocuk 2011 takvimi

Arabalar çılgınlığından önce dinozor olayımız vardı, hala da devam ediyor paralel düzlemde. ;)
Genelde dinozor resimleri yapıyor Çınar, ve de yaptırıyor. Dinozor gibi ağzını kocaman açıyor; kollarını birleştirip açarak yapıyor bunu kocaman ağzı tanımlayabilmek için.
Montessori grubundan dinozor eşleştirme kartlarını indirmiştim. Bu kartları da arabalar kartlarıyla birlikte bastırdım. Güzelce kestim. Ve hepsini-epeyce de çok- eşleştirme işlemini başarıyla yaptı Çınar. Oğuz dayısı kart çektirdi her seferinde bir tane ve o resmi bulup üstüne yerleştirdi.

Bu çıktı alma işlemlerinden sonra bir kez daha Meraklı Minik dergisine hayran kaldım. 10 sayfa A4 çıktı aldım, ucuzundan baskı fiyatı 5 lira. Daha da artıyor. Meraklı Minik dergisinin her sayısında 18 tane eşleştirme kartı çıkıyor, bir seri çıkartma, ve bazen maske bazen oyun kartonları, ve üstüne bir de dergi. Hepsi 3.5lira. Böyle dergiler çoğalsın, en azından yok olmasın.


Bu da Rüya'ya hediye ettiğim Bilim Çocuk Dergisinden çıktı. 2011 takvimi hem de pek hoş. Pencerede ayları değiştirebiliyorsun geçtikçe. Önünde bir ağaç ve bisiklet. Pek sevimli. :))
2010 da bitiyor, 2011 hayırla gel güzel gel....
Posted by Picasa

konuşan arabalar hayranlığı

Çınar'ın tabiriyle konuşan arabalar çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. Her gün bir fasıl şimşek mcqueen izleme isteği ve ısrarı. ve daha neler. İnternetten cars kahramanlarını indirdim. Bir süre onların fotoğraflarına baktı bilgisayarda, sonra da sesini aç anne. Film değil bu, sesi yok ki.
Neyse indirdiğim fotoğrafları picasada kolaj yaptım. Ve nihayet bastırabildim. A4 boyutunda iki kopya bastırdım. Hatta karşıya teyzemlere gideceğimiz gündü ve eline alıp A4 kağıdı 20-25 dakika boyunca kıpırdaman izledi Çınar arabada koltuğunda otururken ve sonrasında uyuya kaldı. Teyzemlere gittiğimizde evini de biraz batırmak suretiyle, herbirini kestim. Biraz kalın olsun diye kartona yapıştırdım sonra da şeffaf yapışkanlı folyo ile kapladım, elde laminasyon ;) Epey uğraştım ama Çınar elinden düşürmedi kartları günlerce.Yani değdi.
İşte Çınar ile Rüya ablası kartlarla oynuyorlar.

Meraklı Minik dergisinin ekindeki kartları da kaplamıştım. Çınar'ın bir ayakkabı kutusunu beyaz takvim yaprağı ile eski usülde kapladım. Üzerine de Çınar favori kelebek çıkartmalarımızdan seçti, ve yapıştırdı. Ortaya bir de ayraç koydum çok dağılmasın diye. Şimdilik idare eder durumda ama Çınar hepsini aynı anda dağıtıyor bakalım ne yapacağız..


Aşağıya kolajı ekledim, bilmiyorum benim bastırdığım boyutuyla indirilebilecek türden oldu mu ama denemek isteyenler kullanabilir. Küçük olursa bana email atabilirsiniz, sizin email adresinize gönderebilirim.

21 Aralık 2010 Salı

Yılbaşı öncesi oyun günümüz

İlk önce Zeynep geldi. Çınar ile Zeynep, Çınar'ın deniz kıyısı sandalyesi ve şezlongunda oturdular beraber. Şezlongunda güneşleniyordu Çınar diye anlatınca ben, Çınar biraz uzanıp güneşlendi sonra kalktı yerde yüzmeye başladı. Bir mavi çarşaf serseydik de deniz yapsaydık dedim ama yapmadık. ;) Çınar epeyce deniz oyununa devam etti. Yüzdü, denizden çıktı, şezlonga oturup güneşlendi, tekrar yüzdü. Sandalyeleri değiştiler tekrar oturdular. Hayali oyun oynadılar kendi hallerine bize de yönlendirme yapmadan izlemek düştü. :))

Yılbaşı ağacımız hediyesiz olmasın diye hazırladığım hediye paketlerinin içinde ne olduğunu merak ettiğinden arkadaşlarının hepsi gelince Çınar hemen paketleri dağıttı. Sembolik hediyelerimiz olan çorapları hemen giydi çocuklar, ayaklarındaki çorapları çıkarıp. Minik bir hoşluk yaratmak istemiştim, oldu galiba. Mühim olan hediye paketlerinin açılması kısmı idi. ;))
Biraz oyundan sonra büyükten küçüğe sıralama alıştırması da yapmamıza olanak sağlayan çam ağacımızı yaptık. Ardından daireler boyandı, süslendi. Ve annelerin daire şeklinde kestiği fotoğraflar üzerine yapıştırıldı. Birer rafya bağlanarak çam ağacına asmaya hazır bir süs oldular. Zeynep evde yaptıkları güzel süslerden alışmış olsa gerek, süsünü bitirir bitirmez götürdü hemen ağacımıza astı. :)


Biraz daha oyun, boyama, yazı tahtasını paylaşmama, silgi paylaşamama arasında mamalar da yendi. Bir oyun gününün daha sonuna geldik maalesef. Haftaya iki gün buluşmayı planlıyoruz becerebilirsek. ;)
Posted by Picasa

20 Aralık 2010 Pazartesi

oyun günü hazırlıkları

Çok daha önceden craft kağıdına makara ile yaptığımız baskılardan oluşan paket kağıdımız çıkarılır. Gece Çınar uyurken paketler hazırlanır. Yılbaşı ağacımız hediyesiz olmasın diye minik birer hediye hazırlanmıştır. Çınar ertesi sabah hediye paketlerinin üzerine birer kelebek yapıştırırken içinde ne olduğunu bilmez, merak eder. Annesi arkadaşların gelince açacağız süpriz der. (Bu lafı aklında tutan Çınar arkdaşlarının hepsi geldiğinde ağaçtan paketi alıp hadi açalım der. Günün sonunda yapılması planlanan hediye verme işlemi en başta yapılır. ;) Güzel de olur.)
Annenin hazırladığı çikolatalı top keklerin tadına ilk olarak Çınar bakar. Bakmayın öyle iştahlı yediğine kahvaltı niyetine yiyor. Ve de sadece üstünü yemekle kalıyor bu iştah. ;))
Posted by Picasa

19 Aralık 2010 Pazar

Mine'lerde cümbür cemaat ;)

Her yaştan çocuk vardı. Ebru'nun ikizleri hem büyüklerin hem de küçüklerin ilgi odağıydı. Bir süre yatakta ikizlerin başında onları izlediler hep beraber.. Her yaştan anne ve de anne adayı da vardı tabii...


Fotoğraf kadrajına böyle yansıdı... Çok güzel bir gün geçirdik anne adayı Mine'mizin evinde... Çocuklar kendi aralarında oynadılar, kitap okudular, ikizler elden ele gezdi.. En minik kuzenimiz Asiye Zeynep de ortama uyum sağladı. Benim kucağımı ve ninnilerimi sevdi :))) Ben de mutluluktan dört köşe oldum. ;))
Posted by Picasa

16 Aralık 2010 Perşembe

şapka ve eldiven takmak istemeyen bal oğlum ;)


çok tatlısın ama çok balsın ama...
Motorcu şapkası dedik de ondan sonra takmaya başladı. Ama yine de mont, bot, şapka giymek istemiyorsun ve kapıdan çıkışımız epey bir vakit alıyor...
Posted by Picasa