Lilypie Third Birthday tickers

16 Haziran 2010 Çarşamba

çakma kum saati ;)


Tuğçe'lerde görmüştük bir benzerini, hemen hafızaya kaydedildi. Malzemeler biraraya getirildi zaman içerisinde.. Ve yağmurların sel olup aktığı dışarıya adım atılmadığı günlerde balkonda -sisten karşı apartmanı bile göremediğimiz zaman diliminde-işe koyulduk.(Yani aslında bunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştık.)
Malzemeler:
renkli ince kum(bir milyoncularda satılanlardan) ,
iki tane kavanoz ve kapakları
kuvvetli yapıştırıcı (bizimki çok kuvvetliydi anında tuttu; yanlış kapamada kavanoz açık kalıyor yarısı yamuk yapıştığından-deneyimlerimizle sabittir.)
sonrasında üstünü süslemek için çıkartma ve renkli desenli bant

Önce kapaklar dış yüzeylerinden birbirine yapıştırılır. Ortasına delik açılır. Kumun akış hızı bu deliğin büyüklüğüne bağlıdır, dikkat ediniz. Sonrasında kavanozlardan birine bu kapak kapatılarak yapıştırılır. Diğerine kum konur. Aynen onun kapağı da yapıştırılır. Artık kum diğer kavanoza akmaya hazırdır. Çınar bu akma olayında kahkahalara boğuldu. Bu kadar eğleneceğini düşünmemiştim doğrusu.
Sonrasında Çınar'ın seçtiği desenli bantımızla kapakları gizlemek amacıyla bantladık. Bir iki de balıklı boncuklu çıkartma. İşte süper oldu kum saatimiz...
Kaç dakika ya da saniyeyi gösteriyor bilemiyorum ölçmedim. Zira kapakların yüzeyi düz olduğundan her seferinde farklı miktarda kum üstteki kavanozda kalıyor. Doğru bir ölçüm mekanizması değil. Ama eğlenmek için harika...
Keyifli zaman geçirmeniz dileğimle...
Posted by Picasa

1 yorum:

elif dedi ki...

çok eğlenceli bi çalışma olmuş bu.ellerinize sağlık...