Lilypie Third Birthday tickers

13 Mayıs 2011 Cuma

Oyun grubu bizde..

Benim işlerim yüzünden bir hafta ara vermek durumunda kaldık. İkinci hafta ise hastaydım ama kuzucukların özlemle arkadaşlarını aramalarına gönlüm daha fazla razı olmadı. Çok özleşmiştik.. :))

Suluboyayla başladık güne.. Renkli A5 boyutlu kağıtlarımızı ikiye katlayıp, tek tarafına suluboyayla boyadık. Diğer tarafını da üstüne katladık. Süper doğaçlamalar çıktı. Bu kağıtları kurumaya bıraktık. Daha sonra süprizim var. ;) Boyayla bu kadar az haşır neşir olmak yetmez tabi bizim veletlere biraz daha renkli kağıt ve pastel boyalarla resme devam.
Biraz oyun oynadıktan sonra bir faaliyet daha yapalım dedik. Bahar geldi, kuzucuklar "mee"lemeye başladı. Çiçekler açtı, otlar yeşerdi. Dolayısıyla bizim yeşil renkli kağıdımızda da baharın müjdecileri belirdi. Pamuk parçalarını kuzumuzun gövdesine yapıştırdık. Üzerine siyah kartondan kestiğim kafaları da yapıştırdık. Oynar minik gözler de yapıştı. Bir de siyah pipetten kesilmiş ayaklar imdadımıza yetişti. Onları da bacakları olarak yapıştırdık. Şimdi kuzuların yemesi için bolca ot ve çiçek gerek.. Minik eller otları ve çiçekleri de çizdi. Çiçekler olunca kelebekler durur mu? Kelebekeler de gelip birer birer uçuştular çiçeklerin üzerinde...

Uyku vakti gelen İrem biraz nazlandı, kuzulu faaliyetimize katılmadı. Oyun oynamak istiyordu, arkadaşları da yanında olsun Çınar'ın odasına gitsinler istiyordu. Biraz daha oynadılar. Kendi başlarına oynadıklarına şahit olmak çok güzel...

Serbest resim çalışmları ve giderken onlara kendi suluboyalarından hazırladığım lolipoplu kelebekler. Kelebekleri ellerine aldıkları anda lolipopları çıkarıp yediler. Gitmemek için ağlayanların imdadına yetişmiş oldu lolipop şekerler de. ;)))
Güzel bir oyun günü daha çabucak bitiverdi. Doyamadılar kuzucuklar birbirlerine.. Bir dahaki sefere inşallah....

Annesiyle şehir dışına anneannelerini ziyarete giden Zeynep bu sefer katılamadı oyun günümüze. Bekliyoruz Zeynep...

Hiç yorum yok: