Lilypie Third Birthday tickers

9 Mart 2011 Çarşamba

arabalı pasta :)

Bir pasta kataloğunda gördüğünden beri haftalardır arabalı pasta istiyor oğlum benden. Ben de şeker hamurunu denemek istiyordum. sanırım üç hafta önce beyaz şeker hamuru aldım ama ancak fırsat bulabildim denemek için. Çınar mavi renge ve mavi arabalara hasta olduğundan mavi renk gıda boyası da aldım. Başka renge ihtiyaç duyacağımı düşünmedim. Ama o katalogta gördüğü pembe arabadan istedi. Ben de çok daha önce makarna boyamak için aldığım toz gıda boyasını kullanmak zorunda kaldım. Şeker hamuruna toz boya karıştırmak zor işmiş, bilenler bilir. Pasta yemediğinden sadece şeker hamurundan arabaları yapayım dedim, kabul etmedi. Kurabiye yapayım dedim, yine kabul etmedi. "Pastanın üzerinde olacak ben de böyle alıcam" dedi. Yaptık. En minik keki hazırladım. Nasılsa pastayı biz yiyeceğiz, çikolatalı olsun. Ben de şeker hamurundan pek haz etmediğimden pastanın üstünü şeker hamuruyla kaplamadım. Arabaları kremanın üzerine yerleştirdim. Tabi çok acelemiz vardı, krema soğumadan arabalar üzerine yerleştirildi. "Anne, ortasına da 'iyi ki doğdun Çınar' yazıcaz." Nasıl yazmayız, yazıcaz tabi. Doğumgünü filan değil ama. "Mumu da çatmatla yatıcaz" (mumu çakmakla yakıcaz;)


Pastamız direktiflere göre hazır. İstediği arabaları seçti, ama elimizdeki renkleri kullanabildik sadece. Bir daha ki sefere sarı ve kırmızı jel gıda boyası da alınıp diğer renkler oluşturulacak.

İşte mutlu son. Onlarca kez mum yakılır, üflenir. Büyük bir şevkle..

Herşey bu hareketi yapabilmek için. Pastanın üzerinden arabayı alabilmek.
Araba ağıza atılır, tahmin edilen sonuç. Beğenmedi. ;) Yüz buruşturulur.
Pastanın üzerinden arabalar toplanır ve bütün gün ayrı bir tabağa konulan arabalar seyredilir. Erimeye başladıkça dolaba götürülür, "oldu mu anne?" sorularıyla donması beklenir. Tekrar bakılır. "Yemicem ama bakıcam anne."

Öğleden sonra gelen anneanne ve dede ile birlikte tekrar mumlar yakılır, üflenir de üflenir. :))
Pastamız çok güzel olmuş, Çınar tadına bakmamış olsa da.. :))
Posted by Picasa

5 yorum:

elif dedi ki...

çok güzel gözüküyor arabalı pastanız ... ellerinize sağlık ..

Unknown dedi ki...

Eline sağlık, bu pasta üstü araba sevdası bizden kalmamıştır herhalde :)) Bu arada benim de pasta yapma niyetim var, vakit bulursam sana danışırım.

Aslıhan Kaplan Bayrak dedi ki...

Teşekkürler Elif ve Bahar.
Ben de acemice bir deneme yaptım işte, tamamen tahminler üzerine ;) olduğu kadar naapalım.. Çınar'ı mutlu etti ya, o yeter. Sabah uyanır uyanmaz dolaptan arabaların olduğu tabağı almış. Oda oda gezdiriyor arbaları beraberinde. ;))

Unknown dedi ki...

Bence çok güzel gözüküyorlar. Ben hala bu şeker hamurunu denemeye cesaret edemedim. Du bakalım. Ellerine sağlık Aslıhan :)))

Mimlendin bu arada benim blogda. Bekliyorum yazını :))

Oğuz ve İrem'in Çekmecesi dedi ki...

çok güzel görünüyor pastanız ve arabalarınız

Ellerine sağlık Aslıhancım.