Lilypie Third Birthday tickers

9 Şubat 2010 Salı

sevgililer günü temalı oyun grubumuz :)

heryer pembe ve kırmızı... :))
Kahvaltı ile başladık güne. biz anneler kahvaltıyı biraz uzatmak istedik ancak çocuklar kalemleri ellerine alıp boyamaya başladılar bile... boyalar da yetmeyince bıraktık çayları.. ilk aktivite dokunma duyularını geliştirmek üzere gıda boyası ile boyadığım nohut, makarna karışımında kartondan kesilmiş kalpleri bulmaca oyunu. Kalpleri bulma kısmıyla pek ilgilenmediyseler de nohutlarla makarnalarla oynamaya bayıldılar.. :) rengimiz kırmızı tabiii.... makarnaları ve nohutların bir kısmını kırmızıya boyamıştım. Boyama için detay açıklayacağım... kalpler de kartonun üstüne yapıştırdığım hediye kağıdından gümüş üstüne pembe çiçekler..


Sanatsal faaliyet: Makarnanın içinden bulduğumuz kalpleri taçlarımıza yapıştırdık. Ve kızlarımız prenses oluverdiler. bunu farkettiğinden midir bilinmez Çınar tacı takmadı. ;)

Sonrasında biraz atıştırmaca, oyuncaklarla oynamaca...
Kültürel ve Dil gelişimi için faaliyet: Köpük ile Pıtır'dan birkaç sayfa okuduk ama miniklerin kanı kaynıyor konsantre olamadılar... Yağmurlu bir Gün kitabına uydurduğum şarkıyı söyleyip kitabı da okudum. Bu sefer daha dikkatliler, en azından bir kısmı...

Bununla da bitmedi. Daha önceden hazırladığım pembe, kırmızı ve bordo kağıt şeritlerle zincir yaptık. kağıtları halkalardan çocuklar geçirdi, anneler zımbaladı.. el göz koordinasyonu için aktivitemiz de tamam.
Sevgi dolu yıllar olsun önünüzde inşallah kuzucuklar....

Posted by Picasa

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Harikasınız, yine ne güzel şeyler hazırlamışsın :)))