Lilypie Third Birthday tickers

6 Şubat 2010 Cumartesi

BEÖ - Ay

Bu hafta montessori grubunda BEÖ(Büyüyorum, Eğleniyorum, Öğreniyorum) konusu "Ay" idi. Çınar'la ilk kez BEÖ aktivitelerini ciddi olarak yaptık. Öncelikle hafta boyunca yatarken söylediğim ninniler yerine İngilizce hazırlıkta öğrendiğim ingilizce aylar şarkısını söyledim. o da ingilizce olduğundan değişik bir ilgiyle dinledi. İngilizce şarkılar söylediğimde ayrıca bir ilgi ve mutluluk oluyor Çınar'da. Tabi aynı melodiye türkçe ayları da uydurmaya çalışarak tekrarlar yaptık.
Ay motiflerinden bir dönence yaptık. Yıllar öncesinden bir halka almıştım, buna kısmetmiş kullanmak. Önce mavi kağıda beyaz guajla yıldız ve daire (kapakları şablon olarak kullarak) baskılar yaptık. Mukavvadan kestiğimiz ay şekillerine bu kağıtları yapıştırdık, bazılarına bütün, bazılarına parça parça.. Boya yaparken kullandığımız köpük tabaktan bir ay şekli kesip çıkarayım dedim. bu sırada Çınar da boş durmadı köpük tabağı bir güzel parçaladı. Minik minik parçalara böldü, bende de bir ampul çaktı. Mukavva ay motiflerinin üstüne bu köpük parçalarını yapıştırarak köpük mozaik yaptık. Sonuç hoşuma gitti. Kendime not: Farklı renklerle farklı aktiviteler yapılacak bu uygulamayla.

köpük mozaik

Lambamıza astık dönencemizi. Daha önceden ay yıldız motifli kağıttan keserek yağtığımız üç taraflı daireleri de bu dönenceye ekledik. Sonuç iyi. Çınar gösterip gösterip "ay" diyor.


Bir sonraki aktivitemiz ise siyah zemine ay ve yıldızlar yapıştırmak. Siyah grapon kağıdı kullandım. Cama yapıştırıp "suncatcher" güneş yakalayıcı olarak kullanırız diye; ancak istediğim etkiyi vermeyince grapon kağıdını mukavvaya yapıştırdım. Sarı kağıda farklı boylarda yıldızlar çizip, kestim. Bir tane de ay. Yıldızların ve ayın arkasına çift taraflı bant yapıştırdım. Çınar çift taraflı bantı açmakta çok başarılı- küçük kas gelişimi tamam! Yapıştırma konusunda çok hevesli değildi ama yine de tamamlayabildik.



window sun catcher





mukavvaya monte edilmiş gökyüzü.











Bu işlem sırasında Ayda kitabımıza baktık. Okumak ve anlamak-anlatmak için çok erken olduğundan bir kaç sayfasını incelemekle yetindik. Daha ilerde çıkarılmak üzere kaldırdık.Anne bütün kitapları bi seferde toplayınca böyle oluyor.



Posted by Picasa

6 yorum:

inciboncuk dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Harika olmuş, ellerinize sağlık, biz de birşeyler yapacaktık ama fırsat olmadı. Egemen biliyor Ay'ı Aydede diye arıyor her gece, bazen görünmediğinde de her cama gidip bakmak istiyor :)))

Aslıhan Kaplan Bayrak dedi ki...

Teşekkürler..

Çınar da ayı biliyor, zaten odasının tavanında fosforlu ay ve yıldızlar da vardı. Konuyu pekiştirmiş olduk. :)

nilo dedi ki...

Çook güsel olmuş ellerinize sağlık:D

Derya dedi ki...

Lambaniza bayildim, bence aslicim kendini bu konuda astin. Cinarcik cok sansli

KUZEYLİMİNE dedi ki...

canım ya iş yerinde kızlarada gösteriyorum şaşırıyorlar nasıl vakit buluyor bunca şeye diye
çınar şanslı bir çocok
banada yardımların olur umarım