Lilypie Third Birthday tickers

6 Ekim 2009 Salı

mısırla kaşık kullanma eğitimi




Tabaktaki mısırları kaşıkla bardağa doldurma alıştırması yaptık Çınar'la. Ağzına götürür yemeye çalışır diye önlem olarak haşlanmış mısırla yaptık bu alıştırmayı ancak tabiatın ters kanunu hiçbir taneyi ağzına götürmeye çalışmadı Çınar. ;) Yemekle arasının olmadığı burdan aşikar. Çınar genellikle sol elini kullanma eğiliminde yine ve hala. Ancak sol elinde kaşık varken sağ eline de kaşık alıp aynısı yapıyor. Ama tek kaşık varsa sol elini uzatıyor, hatta sağa versem bile değiştiriyor. Bardağa kaşıkla doldurma alıştırmasında bardağı da sağ eline alıp kaşığa kolaylık sağlayacak şekilde eğmesi sonucu bardağa mısırlar tam dolamadan yere dökülüyor. :)
Bu arada mısırlar daha hatta çook önceden haşlayıp buzluğa kaldırdığım ancak bu sene açıp tekrar haşladığım halde yenecek kıvama birtürlü ulaşamadıklarından böyle bir aktivitede kullanılmak durumunda kaldılar. yani sonrasında bu mısırları yemedik. :)
Ertesi sabah kahvaltıda Çınar çatalına batırdığım ekmeği kendisi sol eline alıp ağzına götürdü.Ve bu sayede üç dört Çınar lokması kadar ekmek yemiş oldu.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok: