Lilypie Third Birthday tickers

27 Eylül 2009 Pazar

Güneşli'de gökkuşağı :)














Geçtiğimiz hafta boyunca Çınar'a öğle uykusuna dalması için Yağmurlu Bir Gün kitabını okuyorum. Daha çok onu okumamı işaret ediyor çünkü. Yağmurdan hemen sonra güneş açıyor ve gökyüzünde gökkuşağı (ebemkuşağı da derler adına) beliriyor. Aynen bu sahneyi yaşadık Pazar günü Güneşli'de babaannemizde. Annesi Yusuf'a gökyüzünde hangi bulutların olduğunu sordu. Yağmur bulutları mı bunlar dedi. Koyu gri bulutlar. Hepimiz birden cama gidince ne farkedelim; Bir yandan yağmur yağıyordu ve bir yandan da güneş olduğundan kocaman hem de çift tarafı görünen bir gökkuşağı vardı. Epeyce seyrettik. Çınar'a da gösterdik ama nereye bakacağını tam olarak anlayamadı galiba. Onca seyretme esnasında farkedebildi mi bilemiyoruz, kendi heyecanımıza öyle kapılmışız ki. Yusuf gökkuşağının renklerini saydı. Kitabımızın gerçek hayattaki yansımasını yaşadık. :))


Çınar yaşıtlarıyla oynamayı çok seviyor. Yusuf etrafta olduğundan o da kendi çapında dolanıyor, oynuyor. Hatta beraber kürekler, tırmık ve kamyonla hayali toprak taşımaca oynadılar. Yusuf Teker Teker Tekerleme kitabındaki tüm tekerlemeleri ezbere biliyor. Sayfalardaki resimlerden o sayfada hangi tekerlemenin olduğunu da biliyor ve söylüyor. Bizim zamanımızın tekerlemeleri var kitapta ve biz de hepsini söylerken çok eğlendik.

Yusuf: Huuu komşu komşu
Oğlun geldi mi?
Aslıhan: Geldi.
Yusuf: ne getirdi?
Aslıhan :inci boncuk
......
şeklinde tekerlemeyi tamamladık. Bir süre sonra ben başladım. Huu komşu komşu Oğlun geldi mi? Yusuf'tan cevap: gelmedi. ve tekerleme burda biter. ;))

Bugünün fotoğraflarını picasaweb albümümde görebilirsiniz.

Hiç yorum yok: