Zeytinyağlı Bakla:
1kg. bakla
1 kaşık un
zeytinyağı
1 soğan
dereotu
Öncelikle doğranmış soğanlar zeytinyağında unla birlikte kavrulur. Unun kokusu gidinceye kadar kavrtulması yeterli. Ayıklanıp, yıkanıp, ikiye bölünen baklalar eklenir. Bir taşım karıştırılır; yakmamaya dikkat edilerek bir, bir buçuk bardak su eklenir. Tencerenin ağzı kapanır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Altını kapatmaya yakın, doğranmış dereotu eklenir. Soğuyunca yoğurt eşliğinde afiyetle yenir.
Mısır Çorbası:
1 bardak haşlanmış mısır
1 tane patates
1 bardak süt
1 kaşık un
muskat, tuz, sıvıyağ
Mısırın yarısını ve patatesi suda haşlayın. Blenderdan geçirin. Diğer tarafta bir kaşık sıvıyağda unu kavurun. Mısır ve patates püresini, sütü, kalan bütün mısırları üzerine ekleyin. kıvamına göre 2 ya da 3 bardak su ekleyin. Bir tutam rendelenmiş muskat katın. Kısık ateşte pişirin. Tabaklara alıp servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar ya da tuzsuz tel peynir ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder