Lilypie Third Birthday tickers

2 Ekim 2007 Salı

Beşamel Soslu ve Ispanaklı Tavuk


Ispanağı hiç böyle görmediniz ;)

hadi bu sefer iyisiniz tarifini veriyorum.

Malzemeler:

2 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış, didilmiş)

500gr. ıspanak

beşamel sos(nasılsa bunun tarifini biliyorsunuzdur. (1 kaşık yağ, 2 kaşık un. kavurun. sonra da 2 bardak kadar sütü yavaş yavaş yedirin. topaklanmamasına dikkat. eğer topaklanırsa ki muhtemelen öyleolacaktır, mikserle çırpın. ben beşamel sos pişmeye yakın muskat rendesi de koyuyorum 1 çay kaşığından biraz az. tuzunu unutmayın aman.)


haşlanmış ve didilmiş tavuğu dilediğiniz miktarda baharatla çeşnilendiriyorsunuz. Yenibahar, kişniş, kimyon benim favorim. (bir de tavuğu haşlarken içine biberiye eklerseniz, tavuğun kokusu daha bi dayanılır oluyor.) hazırladığınız tavuğu borcamın zeminine yayıyorsunuz.


sıra geldi ıspanağa. yıkanmış ıspanağı ince ince kıyıyoruz. 2 kaşık zeytinyağı ile kaburuyoruz. içine muskat katabiliriz. isteğe göre tuz ve karabiber.


şekildeki gibi kavrulan ıspanağı da tavukların üzerine yayıyoruz. üstüne bi de beşamel sosu yayıyoruz. doğru fırına... yaklaşık 200 derecede pişiriyoruz. çıkarmaya yakın üsütüne kaşar rendesi de döktünüz mü nasıl yenmez bu ıspanak şimdi. hiç bi çocuk buna itiraz etmez sanırım. :)

afiyet şeker olsun!



1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarif hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim.öptüüümm